sfeerbeeld

Ontdek Leeuwarden 

Naast de hoogste toren van Friesland (de Achmeatoren) en SC Cambuur, heeft Leeuwarden een hoop te bieden. De stad beschikt over een rijke historie. (Regionale) kunst en cultuur staan hoog in het vaandel in Leeuwarden en u kunt heerlijk genieten van de natuur die te vinden is binnen en buiten de stad.

Wij helpen u graag een handje met het op een rij zetten van een aantal onmisbare hotspots en highlights in de Friese hoofdstad.

groot sfeerbeeld

De scheve toren van Leeuwarden: de Oldehove

De scheve toren is de trots van Leeuwarden. De bouw startte in 1529 en is, opvallend genoeg, nooit afgemaakt. Dat mag de pret niet drukken. Het is tegenwoordig namelijk mogelijk om van het prachtige uitzicht over Leeuwarden te genieten nadat u de Oldehove heeft beklommen. 

Mocht u na de beklimming toe zijn aan een heerlijk kopje koffie, een verfrissend biertje of een lekkere lunch, kom dan gezellig langs bij Grand Café Fire. Het café vindt u op één minuut loopafstand vanaf de toren. 

Het groene hart van Leeuwarden: stadspark De Prinsentuin

Stadspark de Prinsentuin is het groene hart van de hoofdstad van Friesland. In 1648 werd het park in opdracht van prins Willem Frederik van Nassau aangelegd als eerbetoon aan het einde van tachtigjarige oorlog en de vrede van Münster.

 

Vanuit Boutique Hotel Catshuis bent u binnen vijf minuten in de Prinsentuin. 

Prachtige regionale, nationale en internationale kunst: Het Fries Museum 

Het Fries Museum is een begrip in Leeuwarden en in Friesland. Het museum bevindt zich aan het Julianaplein/Zaailand in het hart van Leeuwarden. In het museum kunt u bijzondere kunstwerken, exposities en historische attributen bewonderen, waaronder het zwaard van Friese held Grutte Pier. 

Het Fries Museum is binnen vijf minuten bereikbaar vanaf Boutique Hotel Catshuis. 

Ontdek unieke en historische plekken in Leeuwarden: Maak een stadswandeling

Om het échte Leeuwarden te ontdekken en verborgen plekken te zien binnen de stad, kunt u zich laten rondleiden door een enthousiaste en lokale gids. Hij of zij neemt u mee om u meer te vertellen over beroemde Leeuwarders en over de rijke historie van de stad. De openbare stadswandeling is gratis en start vanaf het Oldehoofsterkerkhof, het grote plein bij de Oldehove. Deze vindt u binnen één minuut lopen vanaf Boutique Hotel Catshuis.

Mocht u na de stadswandeling toe zijn aan een rustmoment, dan kunt u dat vinden in één van onze prachtige kamers.

Ontdek Leeuwarden op een unieke manier vanaf het water: Praamvaren

Waar Amsterdam rondvaartboten heeft, heeft Leeuwarden authentieke praamvaartboten. Tijdens de praamvaart komt u meer te weten over de bijzonderheden van het prachtige Leeuwarden en de rijke historie die de Friese hoofdstad waarborgt. 

Tickets voor praamvaren zijn gemakkelijk te verkrijgen bij Boutique Hotel Catshuis. Het kaartkantoor bevindt zich op een steenworp afstand van de ingang van het hotel, en u kunt gemakkelijk aan de overkant van de vaart opstappen.

Bezoek de oude gevangenis van Leeuwarden en Friesland: De Blokhuispoort

In de 20ste eeuw stond de Blokhuispoort bekend als de Bijzondere Strafgevangenis van Leeuwarden. De gevangenis deed dienst als de grootste en zelfs de strengste van heel Nederland. In 2017 is de oud-gevangenis omgetoverd tot een cultureel bedrijvencentrum, waarin onder andere de bibliotheek van Leeuwarden te vinden is.

De Blokhuispoort is op ongeveer tien minuten loopafstand van Boutique Hotel Catshuis.

Meer activiteiten in Leeuwarden en Friesland? 

Kijk voor meer activiteiten en bezienswaardigheden in Leeuwarden en omstreken op de website van visitleeuwarden.com

Ontdek Leeuwarden op een ontspannende chique manier